Wat is kenmerkend voor de honing van Honingland ?
1. Wij laten de bijen hun nectar verzamelen in ongerepte gebieden.
2. Onze honing komt niet uit China !
3. De honing wordt nooit vermengd met een goedkopere (meng)honing.
4. De honing is 100 % puur , koud geslingerd en minimaal gefilterd.
5. Onze bijen voeden zich met hun eigen honing.
6. Er wordt niet gesuikerd EN DAT PROEF JE !!!
7. Elke Honing wordt door onze Honingkeurmeester gekeurd.
8. Dit garandeert de hoogste kwaliteit honing.
1. Wij laten de bijen hun nectar verzamelen in ongerepte gebieden.
2. Onze honing komt niet uit China !
3. De honing wordt nooit vermengd met een goedkopere (meng)honing.
4. De honing is 100 % puur , koud geslingerd en minimaal gefilterd.
5. Onze bijen voeden zich met hun eigen honing.
6. Er wordt niet gesuikerd EN DAT PROEF JE !!!
7. Elke Honing wordt door onze Honingkeurmeester gekeurd.
8. Dit garandeert de hoogste kwaliteit honing.
Vaste of Crème honing .
Crème honing is ( gekristalliseerde ) honing met kleine kristallen en daardoor smeuïger en dus smeerbaarder dan gekristalliseerde honing met grotere kristallen.
Crème honing kan van nature voorkomen (zoals bijvoorbeeld bij klaverhoning), of het gevolg zijn van een van de volgende bereidingswijzen:
Crème honing kan van nature voorkomen (zoals bijvoorbeeld bij klaverhoning), of het gevolg zijn van een van de volgende bereidingswijzen:
- Het maken van crème honing zonder eerst crème honing te enten:
- Zodra de honing begint te kristalliseren dient de honing dagelijks meerdere malen enkele minuten te worden geroerd. Dit volhouden tot het gewenste resultaat er is.
- Het maken van crème honing met behulp van ent-honing:
- Vloeibare honing vermengen (enten) met een kleinere hoeveelheid crème honing, en roeren. Hoe meer ent-honing er wordt gebruikt hoe sneller het gewenste eindresultaat zal worden bereikt. Je kunt hierbij ineens een grote hoeveelheid verwerken, maar je kunt ook met een beetje beginnen en daarna de hoeveelheid telkens verdubbelen.
- Het mechanisch (bijvoorbeeld met een mixer of vijzel) kapot maken van de grote kristallen (de hieruit resulterende crème honing kan ook prima worden gebruikt als ent-honing). Dit kan wel zeer zwaar werk zijn. Een klein beetje maken en dit mengen met weer vloeibaar gemaakte honing is effectiever.
Wij kunnen u diverse Vaste of Crème-honingsoorten aanbieden:
|
|
|
|
|
|
|
|
Voor onze gehele crème honingen productlijn bezoek onze winkel: klik hier.