Recepten met Manuka Honing.
Manuka gemengde bessen smoothie recept
Manuka smoothie
2 kopjes gemalen ijs
2 kopjes gemengde bessen vers of bevroren frambozen, bosbessen, bramen of aardbeien
1 kopje ongezoete appelsap
2 passievruchten
2 ruime eetlepels van Honingland Manuka Honing.
2 kopjes gemengde bessen vers of bevroren frambozen, bosbessen, bramen of aardbeien
1 kopje ongezoete appelsap
2 passievruchten
2 ruime eetlepels van Honingland Manuka Honing.
- Lagen van ijs en fruit in een blender.
- Voeg appelsap, passievrucht en Honingland Manuka Honing. Dek af en mengen. Dien
onmiddellijk op.
Onderstaande Manuka Honing is uitstekend om mee te Koken !
|
|
Ontbijt: Granola
Granola is een gezonde, natuurlijke, voedzaam ontbijt en in tegenstelling tot geroosterde muesli is het gemaakt met Honingland Manuka honing en onderverdeeld in kleine groepjes knapperig, als kleine koekjes.
Ook voor een kleine snack en het is ideaal voor kinderen in lunch boxen.
Voor het ontbijt wordt het best geserveerd met gestoofde of vers fruit en yoghurt
6 kopjes biologische havermout
1/2 kopje biologische pompoen zaden
1/2 kopje biologische zonnebloempitten
1/2 kop rauwe biologische amandelen gehakt
1 eetlepel kaneel
1 kopje Honingland Manuka Honing
3/4 kop lichte organische, koudgeperste olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 degs (350 F) Combineer eerste 5 ingrediënten in een grote kom en meng. Roer
olie en honing in een pan en verwarm langzaam op een laag vuur tot honing is gesmolten en gecombineerd. Voeg
dit toe aan de droge ingrediënten en meng . Scheidt de granola tussen twee bakplaten bekleed met anti-aanbaklaag bakpapier en spreid gelijkmatig uit.
Bak 20-25 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen voordat breken en op te slaan in een luchtdichte potten.
TIPS Giet de olie in de beker voor gebruik de honing. De honing snel leeggieten de beker die gecoat is in de olie. gedroogde vruchten kunnen worden toegevoegd aan de granola na het koken en volledig afgekoeld. Indien de crunch zachter wordt, opnieuw in oven op 180 graden gedurende 5 minuten. Volledig afkoelen voordat u kunt gebruiken. Maar als gedroogde vruchten al eerder zijn toegevoegd , dan kun je niet opwarmen met muesli.
Ook voor een kleine snack en het is ideaal voor kinderen in lunch boxen.
Voor het ontbijt wordt het best geserveerd met gestoofde of vers fruit en yoghurt
6 kopjes biologische havermout
1/2 kopje biologische pompoen zaden
1/2 kopje biologische zonnebloempitten
1/2 kop rauwe biologische amandelen gehakt
1 eetlepel kaneel
1 kopje Honingland Manuka Honing
3/4 kop lichte organische, koudgeperste olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 degs (350 F) Combineer eerste 5 ingrediënten in een grote kom en meng. Roer
olie en honing in een pan en verwarm langzaam op een laag vuur tot honing is gesmolten en gecombineerd. Voeg
dit toe aan de droge ingrediënten en meng . Scheidt de granola tussen twee bakplaten bekleed met anti-aanbaklaag bakpapier en spreid gelijkmatig uit.
Bak 20-25 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen voordat breken en op te slaan in een luchtdichte potten.
TIPS Giet de olie in de beker voor gebruik de honing. De honing snel leeggieten de beker die gecoat is in de olie. gedroogde vruchten kunnen worden toegevoegd aan de granola na het koken en volledig afgekoeld. Indien de crunch zachter wordt, opnieuw in oven op 180 graden gedurende 5 minuten. Volledig afkoelen voordat u kunt gebruiken. Maar als gedroogde vruchten al eerder zijn toegevoegd , dan kun je niet opwarmen met muesli.
Luch: Gerookte Kip met Spek Sandwiches.
Kip Sandwiches met Manuka Honing
Boter voor het verspreiden van 3 reepjes spek
125g roomkaas
2 theelepel grove mosterd
1 theelepel fijn geraspte citroenschil
1 eetlepel Honingland Manuka honing
1/2 a gerookte kipfilet
20 plakjes sandwich gesneden brood (ik hou niet gebruikt wit brood, dus ik Gebruik een licht korreligbrood)
1 kopje jonge spinazie
1 kopje grof gesneden waterkers
Zout en peper naar smaak
Bereiding
Combineer spek, roomkaas, mosterd, citroenschil, honing en kip in een keukenmachine en mix tot een mengsel maar niet te glad.
Om broodjes, boter sneetjes brood, boven elk sneetje opbrengen met een royale hoeveelheid van kip mengsel, top met tuinkers en baby spinazie, top met een sneetje brood met boter.
Verwijder de korsten (makkelijker met een gekarteld mes) en slice in een diagonaal om twee driehoeken te maken.
Plaats een sandwich driehoek bovenop de andere en prik vast met een grote tandenstoker.
Serveer en garneer met een beetje tuinkers.
125g roomkaas
2 theelepel grove mosterd
1 theelepel fijn geraspte citroenschil
1 eetlepel Honingland Manuka honing
1/2 a gerookte kipfilet
20 plakjes sandwich gesneden brood (ik hou niet gebruikt wit brood, dus ik Gebruik een licht korreligbrood)
1 kopje jonge spinazie
1 kopje grof gesneden waterkers
Zout en peper naar smaak
Bereiding
Combineer spek, roomkaas, mosterd, citroenschil, honing en kip in een keukenmachine en mix tot een mengsel maar niet te glad.
Om broodjes, boter sneetjes brood, boven elk sneetje opbrengen met een royale hoeveelheid van kip mengsel, top met tuinkers en baby spinazie, top met een sneetje brood met boter.
Verwijder de korsten (makkelijker met een gekarteld mes) en slice in een diagonaal om twee driehoeken te maken.
Plaats een sandwich driehoek bovenop de andere en prik vast met een grote tandenstoker.
Serveer en garneer met een beetje tuinkers.
Diner :Zalm en Manuka honing .
Manuka Zalmgerecht
Voor 4 personen
Ingrediënten
Honingland Manuka Honing
2cm duim van verse gemberwortel
2 teentjes geperste knoflook
¼ kopje sojasaus
sap van 1 sinaasappel
3 royale eetlepels Honingland Manuka Honing
2 bosuitjes zeezout en peper
600 g zalmfilet
Bereiding
Marinade van gehakte gember, knoflook, sojasaus, sinaasappelsap, honing en fijngehakte lente-uitjes en meng goed tot een mengsel ontstaat.
Leg de zalm met het vel naar boven in de marinade en in de koelkast gedurende 1 uur, een paar keer de zalm draaien .
Verwarm de oven voor op 180C
geoliede koekenpan voor een paar seconden totdat zalm is een rijke gouden kleur en licht gekarameliseerd is.
Breng op smaak met zeezout en peper.
Ingrediënten
Honingland Manuka Honing
2cm duim van verse gemberwortel
2 teentjes geperste knoflook
¼ kopje sojasaus
sap van 1 sinaasappel
3 royale eetlepels Honingland Manuka Honing
2 bosuitjes zeezout en peper
600 g zalmfilet
Bereiding
Marinade van gehakte gember, knoflook, sojasaus, sinaasappelsap, honing en fijngehakte lente-uitjes en meng goed tot een mengsel ontstaat.
Leg de zalm met het vel naar boven in de marinade en in de koelkast gedurende 1 uur, een paar keer de zalm draaien .
Verwarm de oven voor op 180C
geoliede koekenpan voor een paar seconden totdat zalm is een rijke gouden kleur en licht gekarameliseerd is.
Breng op smaak met zeezout en peper.
Manuka Honing Cheescake.
Manuka Cheescake
Deze fruitige zomer cheesecake kan een dag vooruit voorbereid worden
Ingrediënten.
4 citroen koekjes
140 gram volvette kaas
50 ml slagroom
1 eetlepel bastersuiker
3 eetlepel Manuka honing
125 gram bakje Frambozen.
Ingrediënten.
4 citroen koekjes
140 gram volvette kaas
50 ml slagroom
1 eetlepel bastersuiker
3 eetlepel Manuka honing
125 gram bakje Frambozen.
Glϋhwein en Manuka Honing
2 flessen rode wijn. (Ik gebruikte een Shiraz )
4 kleine sinaasappels
1 citroen
12 kruidnagels
2 kaneelstokjes
Een stukje gemberwortel ongeveer 2 cm, snijd in 2.
6 eetlepels Honingland Manuka Honing
Bereiding
De ingrediënten kunnen rechtstreeks in een pan (geen aluminium).
Rasp de schil van 1 sinaasappel, dan sap het.
Snij de laatste sinaasappel en citroen in ringen.
Voeg de wijn, kaneel stokken, en gember en zet op een laag vuur.
Verwarm de inhoud tot juist onder sudderen voor 20 minuten.
NIET laten koken want dit zal de alcohol te verwijderen en een bittere smaak zal leiden.
Haal van het vuur en roer de Honingland Manuka honing er door.
Een beetje afkoelen , Zeef het, en giet het terug in de pot met de sinaasappel en citroen schijfjes.
Gewoon goddelijk!
4 kleine sinaasappels
1 citroen
12 kruidnagels
2 kaneelstokjes
Een stukje gemberwortel ongeveer 2 cm, snijd in 2.
6 eetlepels Honingland Manuka Honing
Bereiding
De ingrediënten kunnen rechtstreeks in een pan (geen aluminium).
Rasp de schil van 1 sinaasappel, dan sap het.
Snij de laatste sinaasappel en citroen in ringen.
Voeg de wijn, kaneel stokken, en gember en zet op een laag vuur.
Verwarm de inhoud tot juist onder sudderen voor 20 minuten.
NIET laten koken want dit zal de alcohol te verwijderen en een bittere smaak zal leiden.
Haal van het vuur en roer de Honingland Manuka honing er door.
Een beetje afkoelen , Zeef het, en giet het terug in de pot met de sinaasappel en citroen schijfjes.
Gewoon goddelijk!