Wat is kenmerkend voor de honing van Honingland ?
1. Wij laten de bijen hun nectar verzamelen in ongerepte gebieden.
2. Onze honing komt niet uit China !
3. De honing wordt nooit vermengd met een goedkopere (meng)honing.
4. De honing is 100 % puur , koud geslingerd en minimaal gefilterd.
5. Onze bijen voeden zich met hun eigen honing.
6. Er wordt niet gesuikerd EN DAT PROEF JE !!!
7. Elke Honing wordt door onze Honingkeurmeester gekeurd.
8. Dit garandeert de hoogste kwaliteit honing.
1. Wij laten de bijen hun nectar verzamelen in ongerepte gebieden.
2. Onze honing komt niet uit China !
3. De honing wordt nooit vermengd met een goedkopere (meng)honing.
4. De honing is 100 % puur , koud geslingerd en minimaal gefilterd.
5. Onze bijen voeden zich met hun eigen honing.
6. Er wordt niet gesuikerd EN DAT PROEF JE !!!
7. Elke Honing wordt door onze Honingkeurmeester gekeurd.
8. Dit garandeert de hoogste kwaliteit honing.
"Rauwe Honing" : Een wonder uit de Natuur!
Het ontstaan van honing begint allemaal in een van de prachtige bloemenvelden waar de honingbijen nectar zuigen uit de aanwezige bloemkelken. Met de nectar in hun honingblaas vliegen ze terug naar de bijenkorf, waar de werkbijen de nectar opzuigen en erop kauwen. Door dit proces worden grote hoeveelheden enzymen toegevoegd en stijgt de voedingswaarde van honing aanzienlijk. Enzymen zetten nectar om in enkelvoudige suikers en deze enzymen zullen er in een later stadium ook voor zorgen dat de nectar zich transformeert tot honing. Dit stadium noemen we het fermentatiestadium. Uiteindelijk spuiten de bijen de nectar in de honingraten waar het wordt opgeslagen als voedsel voor
de kolonie om van te leven. Vervolgens dikken de bijen de oplossing in tot honing. Honing bevat dus natuurlijke suikers, maar daarnaast ook allerlei stoffen die in planten aanwezig zijn, zoals vitaminen en mineralen. Die verschillende plantaardige stoffen bepalen voor het overgrote deel de smaak van
de verschillende soorten honing. Ook bevat honing naast enzymen een grote verscheidenheid aan stuifmeel, ongeveer 30 mg per kg honing. Tot slot wordt elke met honing gevulde cel afgedekt met een propje bijenwas om ze de voorraad te beschermen en preserveren voor latere consumptie voor de kolonie.
Rauwe, ook wel wilde honing genoemd, is een zeer diverse voedingsbron, zoetstof en dit wondermiddel bestaat uit het verzamelde pollen van soms enkele duizenden tot tienduizenden soorten flora.
Honing in z’n rauwe of biologische vorm is een heerlijke delicatesse en een absolute godenspijs voor
de echte liefhebbers.
de kolonie om van te leven. Vervolgens dikken de bijen de oplossing in tot honing. Honing bevat dus natuurlijke suikers, maar daarnaast ook allerlei stoffen die in planten aanwezig zijn, zoals vitaminen en mineralen. Die verschillende plantaardige stoffen bepalen voor het overgrote deel de smaak van
de verschillende soorten honing. Ook bevat honing naast enzymen een grote verscheidenheid aan stuifmeel, ongeveer 30 mg per kg honing. Tot slot wordt elke met honing gevulde cel afgedekt met een propje bijenwas om ze de voorraad te beschermen en preserveren voor latere consumptie voor de kolonie.
Rauwe, ook wel wilde honing genoemd, is een zeer diverse voedingsbron, zoetstof en dit wondermiddel bestaat uit het verzamelde pollen van soms enkele duizenden tot tienduizenden soorten flora.
Honing in z’n rauwe of biologische vorm is een heerlijke delicatesse en een absolute godenspijs voor
de echte liefhebbers.
Waarom "Rauwe Honing" ?
De samenstelling van honing bestaat uit ongeveer 70% snelle suikers, glucose, sacharose en fructose die allemaal snel en gemakkelijk door ons lichaam op te nemen zijn. De overige 30% bestaat uit antioxidanten, mineralen (mangaan, ijzer, fosfor, koper), vitaminen (met name uit de B groep), eiwitten, vrije aminozuren, organische vetzuren (met conserverende eigenschappen), enzymen, koolhydraten, hormonen , allemaal broodnodig voor onze algemene gezondheid en rauwe honing levert daarom een stevige bijdrage in het onderhouden en onderbouwen van ons immuunsysteem en onze fysieke conditie
Ook heeft "rauwe" of wilde honing een sterk antibiotische, antischimmel, antivirale en anti parasitaire werking en is men tegenwoordig, met name vanwege de antibiotische werking veel aan het experimenteren met o.a. Manuka honing in ziekenhuizen in bijvoorbeeld Engeland. Het is gebleken dat deze fantastische honingsoort in staat is gebleken de zogenaamde superbugs te bestrijden, waarvan bleek dat alle synthetische antibiotica hier niet meer toe in staat waren en men min of meer gedwongen werd met meer natuurlijke middelen te gaan experimenteren en werken.
De antibiotische werking van honing heeft tevens een verlichtend en positief effect op een enorme waslijst aan meer en minder bekende ziektes zoals:
miltvuur, difterie, sinusitis, longontsteking, tuberculose, tyfus, dysenterie, karbonkels, impetigo, kraamvrouwenkoorts, roodvonk, keelpijn en cholera. Ook heeft honing een zeer positieve uitwerking op onze lichaamshuid, dit omdat het zeer sterke vochthoudende eigenschappen bezit en hierdoor een jongere, gezondere en elastischere huid wordt behouden tot op zelfs zeer hoge leeftijd.
Mensen die veel honing en andere bijenproducten consumeren zien er dan ook over het algemeen jonger uit dan hun leeftijdsgenoten die dit middel niet in hun dagelijkse voeding nuttigen.
Naast deze kwaliteit is honing een middel wat ook uitwendig op de huid kan worden aangebracht voor het bestrijden van huidinfecties, dit omdat het ook sterke antiseptische kwaliteiten bezit. Het heeft een verlichtend en helend effect op bijvoorbeeld schaafwonden, abcessen, brandwonden, winterhanden- en voeten, tepelkloven, snijwonden, diabetische voet ulcera, fistels en grote septische- en chirurgische wonden.
Veelal is rauwe honing gemakkelijk met een zwachtel aan te brengen op het desbetreffende huidprobleem
Ook heeft "rauwe" of wilde honing een sterk antibiotische, antischimmel, antivirale en anti parasitaire werking en is men tegenwoordig, met name vanwege de antibiotische werking veel aan het experimenteren met o.a. Manuka honing in ziekenhuizen in bijvoorbeeld Engeland. Het is gebleken dat deze fantastische honingsoort in staat is gebleken de zogenaamde superbugs te bestrijden, waarvan bleek dat alle synthetische antibiotica hier niet meer toe in staat waren en men min of meer gedwongen werd met meer natuurlijke middelen te gaan experimenteren en werken.
De antibiotische werking van honing heeft tevens een verlichtend en positief effect op een enorme waslijst aan meer en minder bekende ziektes zoals:
miltvuur, difterie, sinusitis, longontsteking, tuberculose, tyfus, dysenterie, karbonkels, impetigo, kraamvrouwenkoorts, roodvonk, keelpijn en cholera. Ook heeft honing een zeer positieve uitwerking op onze lichaamshuid, dit omdat het zeer sterke vochthoudende eigenschappen bezit en hierdoor een jongere, gezondere en elastischere huid wordt behouden tot op zelfs zeer hoge leeftijd.
Mensen die veel honing en andere bijenproducten consumeren zien er dan ook over het algemeen jonger uit dan hun leeftijdsgenoten die dit middel niet in hun dagelijkse voeding nuttigen.
Naast deze kwaliteit is honing een middel wat ook uitwendig op de huid kan worden aangebracht voor het bestrijden van huidinfecties, dit omdat het ook sterke antiseptische kwaliteiten bezit. Het heeft een verlichtend en helend effect op bijvoorbeeld schaafwonden, abcessen, brandwonden, winterhanden- en voeten, tepelkloven, snijwonden, diabetische voet ulcera, fistels en grote septische- en chirurgische wonden.
Veelal is rauwe honing gemakkelijk met een zwachtel aan te brengen op het desbetreffende huidprobleem
Hoe gebruik ik "Rauwe Honing" ?
Het is essentieel dat "honing rauw "wordt geconsumeerd, dit omdat verhitte honing alle enzymen verliest die een zo belangrijke bijdrage leveren aan onze gezondheid. Bijna 85% van alle mensen in de westerse wereld consumeren
gepasteuriseerde of verhitte honing te verkrijgen in onze Supermarkten en deze honingsoorten bevatten vaak een hoog
gehalte high fructose
"Rauwe honing" is makkelijk en op vele manieren te consumeren en één van de meest simpele manieren om dit heerlijke product te gebruiken is door het als suikervervanger te gebruiken in bijvoorbeeld (kruiden)thee. Daarnaast is het ook heerlijk in combinatie met (rauwe) zuivelproducten met de nodige vruchten, muesli of wat je zelf maar wilt
toevoegen. Ook kun je het in je smoothies, lassies, shakes enz. toevoegen als zoetstof mocht je dat lekker vinden.
Let er wel op dat voor kinderen onder 1 jaar het beter is om geen honing te consumeren.
Tot slot een kleine lijst met verschillende soorten honing en een paar van hun toepassingen:
• Acacia honing : bloedzuiverend en verzacht inwendig bij overtollig maagzuur.
• Boekweit honing : versterkt bij vermoeidheid.
• Bos- of woudhoning : luchtweg bevrijdend, evenals ter preventie bij urineweg- en bloedsomloopproblemen.
• Heidehoning : voorkomt nier-, blaas- en prostaatklachten. (heeft een uitgesproken pittige smaak)
• Kastanje honing : ideaal als zoetmiddel in koffie en thee zonder dat de smaak verandert.
• Klaver honing : tegen diarree.
• Koolzaad honing : maagverzachtend.
• Linde honing : kalmerend voor de zenuwen.
• Rozemarijn honing: potentie bevorderend en lever reinigend.
• Tijm honing: perfect tegen verkoudheden en rauwe keel en tevens de oudste soort bekend in Europa.
gepasteuriseerde of verhitte honing te verkrijgen in onze Supermarkten en deze honingsoorten bevatten vaak een hoog
gehalte high fructose
"Rauwe honing" is makkelijk en op vele manieren te consumeren en één van de meest simpele manieren om dit heerlijke product te gebruiken is door het als suikervervanger te gebruiken in bijvoorbeeld (kruiden)thee. Daarnaast is het ook heerlijk in combinatie met (rauwe) zuivelproducten met de nodige vruchten, muesli of wat je zelf maar wilt
toevoegen. Ook kun je het in je smoothies, lassies, shakes enz. toevoegen als zoetstof mocht je dat lekker vinden.
Let er wel op dat voor kinderen onder 1 jaar het beter is om geen honing te consumeren.
Tot slot een kleine lijst met verschillende soorten honing en een paar van hun toepassingen:
• Acacia honing : bloedzuiverend en verzacht inwendig bij overtollig maagzuur.
• Boekweit honing : versterkt bij vermoeidheid.
• Bos- of woudhoning : luchtweg bevrijdend, evenals ter preventie bij urineweg- en bloedsomloopproblemen.
• Heidehoning : voorkomt nier-, blaas- en prostaatklachten. (heeft een uitgesproken pittige smaak)
• Kastanje honing : ideaal als zoetmiddel in koffie en thee zonder dat de smaak verandert.
• Klaver honing : tegen diarree.
• Koolzaad honing : maagverzachtend.
• Linde honing : kalmerend voor de zenuwen.
• Rozemarijn honing: potentie bevorderend en lever reinigend.
• Tijm honing: perfect tegen verkoudheden en rauwe keel en tevens de oudste soort bekend in Europa.
"Honingland Grand Cru Honing."
"Honingland wordt geleid door onze honingkeurmeester Fred Olfen.
Tevens is hij al meerdere jaren succesvol imker.
Samen met een Proefpanel bestaande uit Particulieren en het Midden- en Klein bedrijf zijn de positieve elementen van bovenstaande Honingsoorten samengebracht in onze nieuwe Productenlijn :
"Honingland Grand Cru honing."
" Honingland Grand Cru honing bestaat uit nectar van meerdere soorten bloesems. De kleur en de smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de oorsprong van de nectar. De Bloemenhoning ( RAW ) bestaat uit duizenden soorten flora en is verrijkt met Biologische honing waardoor er , afhankelijk van de gebruikte biologische honingsoort, een licht milde aromatische smaak ontstaat. Deze honing bezit de beste eigenschappen, is een natuurlijk product met een uitzonderlijk aroma en vol vitaminen, mineralen en enzymen. "
Voor al onze Grand Cru Honingsoorten : klik hier
"Honingland wordt geleid door onze honingkeurmeester Fred Olfen.
Tevens is hij al meerdere jaren succesvol imker.
Samen met een Proefpanel bestaande uit Particulieren en het Midden- en Klein bedrijf zijn de positieve elementen van bovenstaande Honingsoorten samengebracht in onze nieuwe Productenlijn :
"Honingland Grand Cru honing."
" Honingland Grand Cru honing bestaat uit nectar van meerdere soorten bloesems. De kleur en de smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de oorsprong van de nectar. De Bloemenhoning ( RAW ) bestaat uit duizenden soorten flora en is verrijkt met Biologische honing waardoor er , afhankelijk van de gebruikte biologische honingsoort, een licht milde aromatische smaak ontstaat. Deze honing bezit de beste eigenschappen, is een natuurlijk product met een uitzonderlijk aroma en vol vitaminen, mineralen en enzymen. "
Voor al onze Grand Cru Honingsoorten : klik hier
|
|
|